Een bruisende stad!
Wie kent niet La Sagrada Familia. De details van de ‘eeuwig in aanbouw zijnde kathedraal’ zijn schitterend. Hoe langer je kijkt, hoe meer je de verfijndheid ervan gaat waarderen. Ga eten bij de gezellige haven, gedomineerd door de bijzondere brug. Of geniet van ‘het 24-uur doorlopende theater’ op de Ramblas.

Barcelonacollage1100_1099

De hop on / hop off bus is een aanrader. De verschillende routes brengen je in de buurt van alle bezienswaardigheden. Dit is zeker prettig voor het iets uit het centrum liggende Parc Güell. Dit schitterend aangelegde park staat vol met werk van Gaudi, waaronder zijn wereldberoemde bank en de prachtige hagedis. Gedurende de busrit kom je het werk van Gaudi ook elders in de stad veelvuldig tegen. Ook het voetbalstadion van FC Barcelona ligt buiten het centrum, maar is zeker de moeite van het bezoeken waard. Leeg is het al overweldigend, laat staan volgepakt met passievolle supporters.

Barcelonacollage2100_1114

In Barcelona is genoeg te zien, zoals La Boqueria waar de groenten, fruit en vis zo worden gepresenteerd, dat het moeilijk is de producten te laten liggen, of Pueblo de Montjuïc een complete gerenoveerde oude wijk, of de  schitterend gedecoreerde Cathedral de Santa Eulàlia, of het Columbus monument, of het rijk aandoende Placa de Catalunya, of….
Oh ja, vergeet niet tijdens je verblijf minstens één keer tapas te eten!