Zambia…ik heb me zelden ergens zo welkom gevoeld! Wat een lieve mensen…en die geweldige glimlach. Een imposant begin bij de Victoria Falls. Je hoort het fenomeen al van verre. Wat een krachten moeten daar op staan!

zambiacollage1IMG_2790

De binnenlandse vlucht was heel relaxed. Hoezo strenge controles? Je kon gewoon zelf je koffer achterin het vliegtuig zetten. De overgang naar het rustige tentenkamp was groot; midden in de wildernis en perfect gelegen aan de rivier. Riviersafari’s met een drankje bij de ondergaande zon (sundowner) zijn heel speciaal en de ontmoeting met de zeldzame witte neushoorn heeft grote indruk gemaakt. Soms lijken je ogen je te bedriegen, het monster van Loch Ness…hier? Oh nee, overzwemmende olifanten. South Luangwa is een prachtig ruig National Park.

zambiacollage2IMG_2793

Pas in de jeeps krijg je een goed gevoel hoe groot en bijzonder de dieren eigenlijk zijn! Je moet gewoon opletten voor ‘overstekend wild’. Omdat er in Zambia geen onderling contact is tussen de jeeps, heb je een wild dier meestal geheel voor jezelf. Juist dit maakt de ervaring van, zowel het mooie als de harde realiteit, speciaal.

zambiacollage3IMG_3188

Onze reis was begin november. Deze periode is een echte aanrader; omdat er nog weinig water is (het is het begin van de regentijd), zie je veel wild bij de drinkplaatsen en wat enorm leuk is, alle dieren hebben jongen!

Zambia…een land met een heerlijke temperatuur, lieve mensen en overweldigende natuur…een land om naar terug te gaan.